DE-CLICK: Episodul 02 - E.T.I.S.A


Episodul 2 - E.T.I.S.A.

- ...si ca sa incheiem, vreau sa intelegeti bine un lucru: aici nu e loc de "sa traiti", "drepti", pas de defilare, saluturi peste saluturi ,care mai de care mai regulamentare sau mai stiu eu ce alte prostii vi s-au bagat in cap pana acum! Nu suntem in armata vreunui stat si nu se tine cont de protocoalele obisnuite. Aici sunteti parte din Echipele Tactice de Infiltrare si Suport Armat. Ati fost alesi pentru abilitatile voastre, nu pentru linguseli si pile, asa ca pe asta veti pune accentul. Pe calitati. Va vreau dinamici, adaptabili, flexibili; vreau sa ganditi liber, sa puteti decide singuri cum sa actionati odata ce intrati in misiune, sa comunicati eficient intre voi, sa transmiteti informatiile rapid si clar catre baza si sa va intoarceti intregi dupa fiecare misiune. Sa fie clar! Aici traiti dupa regulile mele! Ele vor fi simple si clare. Fiecare veti avea sarcini specifice pe domeniile unde excelati, dar vreau ca toti, fara nicio exceptie, sa puteti indeplini sacrinile de baza pe orice domeniu. Mintea libera, corpul agil si spiritul viu! Acum treceti la echipare!

Trei dintre ei salutara in stil militar, alti doi schitara din cap un soi de aprobare, plecand spre cazarma. Din cei sase, doar unul singur ramase pe loc, aprinzandu-si o tigare de foi si asezandu-se calm pe ranita de langa el. In acelasi timp, din spate se auzi o voce:

- Comandante! Mesaj urgent!
- Ce-i!
- Am primit un mesaj codat de la echipajul lui Dan. Au fost atacati de la sol cu proiectile "liliac".
- In ce stare sunt?
- Au scapat neatinsi si se intorc la baza pentru un plan de contraatac. Mihai spunea ca a depistat sectorul de lansare, dar nu au riscat sa atace singuri, neavand o tinta clara.
- Foarte bine, erau deja descoperiti si vulnerabili. In cat timp ajung?
- Aproximativ cinci minute. Mai e ceva...
- Spune.
- Mihai a mai transmis si o inregistrare facuta in timpul manevrelor evazive. Spunea ca semnanul era emis de proiectil si suspecteaza prezenta unei patrule de recunoastere si infiltrare. Asta inseamna ca...
- Ca trebuie sa fim pregatiti. Ce contine emisia?
- Este codata puternic. E la analiza, dar cred ca va dura ceva pana sa o decriptam.
- Bun! Vreau doua patrule de teren gata de plecare imediat ce ajunge Colibri 03 la sol. Recrut!
- Da, comandante.
- De ce nu esti la echipare?
- Pentru ca sunt cat se poate de echipat. Hainele mele sau alte uniforme...nu e prea mare diferenta, nu-i asa?

Comandantul il privi ceva mai atent si observa ca, desi nu aratau a haine militare, imbracamintea individului era mai mult decat potrivita pentru lupta, intuind prezenta captuselii antiglont si prezenta a cel putin trei pumnale ascunse.

- Bun, in cazul asta te prezinti cu armament de lupta pe platou in cinci minute. Esti parte din patrula de teren! Sus si la treaba!
- Perfect! Asa mai zic si eu!

Sari in picioare, isi arunca ranita pe umar si pleca in viteza spre cazarma de armament.

- Comandante?
- Da.
- Cine-i individul?
- Armand Anton. E genul care se plictiseste repede, dar care, daca-i pastrezi interesul viu...e ca un ghepard.
- Unde ai gasit un specimen ca asta?
- Ramasitele vechi Legiuni.
- E o "umbra"?
- Exact!
- Mai sa fie...
- Bun, hai sa ne miscam si noi. Aduna restul de oameni pentru patrule si adu niste munitie si perdele de bruiaj pentru Colibri. Avem 3 minute pana ajug aici si inca 10 sa-i lansam. Mai vreau doua transportoare de trupe pentru patrule, gata de decolare. Vreau sa-i incoltim pe nenorociti! Da-mi harta sectorului de care vorbea Mihai. Cand ajung la sol, trimite-l pe Dan la postul de comanda, vreau sa vorbesc cu el.
- S-a facut!

Va urma...



Creative Commons License This work is licenced under a Creative Commons Licence.

1 comments:

Maura said...

NICEE, pe cand episodul 3? :>